Spätzle – en slags frisk pasta

Spätzle er en meget nem tysk/Alsace pasta, kan også laves med spinat, basilikum, persille mv.

Ingredienser

Mel – 100 g pr person
Æg – 1 æg pr person
salt
vand
olivenolie

Evt:
finthakket/blended kogt spinat
hakkede krydderurter

Desuden et spatzlejern eller kartoffelmospresse (Den type der ligner en stor hvidløgspresse).

Opskrift

Mel og æg piskes sammen i en skål, med en elpisker, tilsæt så meget vand at det bliver en lind men meget tyk dej.
Pisk i 7-10 min, til dejen er meget glat og begynder at boble let, tilsæt salt og rør godt igen.
Lad dejen hvile i en halv time.

Bruger du blendet spinat eller krydderurter, tilsættes det i stedet for det meste af vandet.

Sæt en stor gryde vand over med salt og lidt olivenolie.
Spatzlejernet sættes over gryden når vandet koger. Fyld spatzlejernet op med dej og kør det frem og tilbage, så den falder ned som små pasta i det kogende vand.
Tag jernet af, rør en omgang i gryden og fisk späzlen op med en hulske, når den flyder på toppen.

Samme metode bruges med kartoffelmospressen – fyld den op med dej og pres det ud ned i vandet.

Server – som du ville servere pasta:)