En slags spansk ratatouille

Server den som tapas, som tilbehør eller brug den som hovedret (uden æg) med bønner, fisk eller kødboller i

Tilberedningstid og arbejdstid: ca. 45 minutter

Ingredienser

  • 2 store hakkede løg
  • 1 stor frugtige grøn peber, i store tern
  • 2 store røde peberfrugter, i store tern
  • 2 medium auberginer
  • 4 store tomater, blendede eller et stort glas flåede blendede tomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 glas hvidvin
  • olivenolie
  • salt
  • 1 æg til hver person – kan undværes
  • Hakket persille til toppen – kan undværes

Opskrifte

Det betaler sig at tage god tid til denne ret – det giver en rigtig god og dyb smag i retten.

Løgene steges i olivenolie ved svag varme til de er bløde og gyldne. i en anden pande steges peber- frugterne i olivenolie (vær ikke nærig med olivenolien).
Peberfrugterne skal have lang tid på panden ved svag/middel varme da det trækker den gode søde karakteristiske smag frem.

Imens skæres auberginerne i store tern ca. 1,5 x1,5 cm. Hæld løgene over i en gryde – gerne en lergryde – sæt den over svag varme med de blendede tomater og tilsæt hvidvinen.

Steg auberginerne i panden hvor løgene har været, tilsæt rigeligt med olivenolie.
Steg til de er gyldne og bløde.

Hæld peberfrugter og aubergine i tomatblandingen, når de er bløde og lækre – det tager tid, men det betaler sig virkelig. Tilsæt hakket/revet hvidløg og salt og lad det simre i 15-20 minutter, eller læn- gere.

Server retten i et stort fad eller portionsskåle med et spejlæg på toppen.

Enten spejles æggene i en pande, eller i ovnen oven på pistoen: hæld pisto i et stort ildfast fad eller flere små ildfaste serveringsskåle, lav en fordybning i midten, slå ægget ud heri og bag retten i ovnen ved 180- 200 grader i 5-7 minutter.

Pynt evt. med hakket persille på toppen.

Hertil vil jeg servere en økologisk Pinuaga La Senda, der med sine krydrede mørke bær og lange eftersmag passer godt til.

Eller en Pinuaga Colección, der også klæder retten med sin smag af brombær og bløde tannier.